علت تشنج و قفل شدن دهان موضوع مهمی است که در این مقاله قصد داریم به بررسی آن بپردازیم. اتفاقهای مختلفی به چشم میخورند که میتوانند ارتباطات طبیعی موجود بین سلولهای مغز را قطع کنند. همین موضوع میتواند باعث قفل شدن دهان شود. تب بالا، قند خون بالا و… از جمله این اتفاقها هستند؛ اما یکی از خطرناکترین دلایل این موضوع که نیازمند توجه ویژهای بوده، صرع است. در ادامه به صورت کاملتر به بررسی این موضوع میپردازیم؛ پس همراه ما باشید.
اصلیترین علامتی که میتواند نشاندهنده بیماری صرع باشد، تشنج است. این فرایند مغز را تحت تأثیر قرار میدهد و بدن دچار حرکات غیرقابلکنترل میشود. این بیماری در دو نوع خفیف و شدید وجود دارد. علائم مختلفی میتوانند نشاندهنده بیماری صرع باشند؛ از جمله:
فرد دچار گیجی موقت میشود.
در بازوها یا پاها حرکات غیرقابلکنترلی ایجاد خواهند شد.
فرد ممکن است هوشیاری یا توجه خود را به صورت کامل از دست دهد.
برخی علائم روانی همچون اضطراب و ترس نیز در افراد مبتلا به این بیماری مشاهده میشوند.
بررسی علت ابتلا به این بیماری
دلایل ابتلا به بیماری صرع
همانطور که اشاره کردیم علت تشنج و قفل شدن دهان میتواند صرع باشد؛ اما سؤالی که مطرح میشود این است چه دلایلی منجر به این بیماری میشوند؟ در کل نمیتوان دلیل مشخصی را برای ابتلا به بیماری بیان کرد؛ اما برخی علتها وجود دارند که ممکن است باعث پدیدار شدن علامت صرع شوند؛ از جمله:
بیماریهای مغزی: برخی بیماریها باعث وارد شدن آسیب به مغز میشوند. سکته و برخی سرطانها از جمله این موارد هستند. مغز افرادی که سکته میکنند، آسیب میبیند که همین موضوع میتواند شروعکننده بیماری صرع شود. برای جلوگیری از سکته ورزش کردن و رژیم غذایی سالم را فراموش نکنید.
ضربه شدید به سر: گاهی اوقات ضربه شدید به سر، میتواند باعث صرع شود. اگر با فعالیتهایی سر و کار دارید که میتوانند باعث ضربه به سر شوند، حتماً نکات ایمنی را رعایت کنید.
بیماری عفونی: زمانی که بافت مغز توسط برخی ویروسها عفونی میشود، ممکن است فرد به صرع مبتلا شود. به عنوان مثال مبتلایان به ایدز بیشتر در معرض ابتلا به این بیماری قرار دارند.
آسیب پیش از تولد: گاهی اوقات نوزادان در بدو تولد یا در دوران جنینی به این بیماری مبتلا میشوند. دلایل این موضوع میتوانند عفونت مادر، کمبود اکسیژن و تغذیه نامناسب باشند.
سابقه خانوادگی: همچنین اگر در پیشینه خانوادگی شما سابقه ابتلا به صرع وجود داشته باشد، ممکن است شما نیز درگیر این بیماری شوید.
راههای تشخیص بیماری صرع
اگر میخواهید اصلیترین علت تشنج و قفل شدن دهان را متوجه شوید، باید به دنبال تشخیص آن باشید. همانطور که اشاره کردیم بیماری صرع دلیل اصلی تشنجهای پی در پی است. برای اینکه بفهمید به این بیماری مبتلا هستید یا خیر باید به یک متخصص نورولوژی مراجعه کنید. متخصص نورولوژی سؤالاتی درباره علائم و شرایطتان میپرسد و سپس نسبت به معاینه شما اقدام میکند. در مرحله بعدی تستهایی درخواست میکند تا متوجه شود آیا به صرع مبتلا هستید یا خیر؟ معاینه نورولوژیک، انواع آزمایش همچون تستهای خونی، انواع تصویربرداری همچون سیتیاسکن و ام آر آی میتوانند در تشخیص مثمر ثمر واقع شوند.
درمان بیماری صرع؛ راه دارویی و جراحی
به طور کلی برای درمان بیماری صرع میتوان از روشهای دارویی و جراحی کمک گرفت. داروهای صرع برای بازه زمانی شش ماهه تجویز میشوند. اگر در این مدت فرد به صورت کامل درمان نشد، میتوان از روشهای جراحی بهره برد. دکتر ریاضی یکی از برترین متخصصها در این زمینه به حساب میآید که میتواند جراحی بیماران مبتلا به صرع را انجام دهد.
سخن آخر
اصلیترین علت تشنج و قفل شدن دهان میتواند بیماری صرع باشد. دلایل مختلفی باعث ابتلا به این بیماری میشوند که از جمله آنها میتوانیم به آسیب سر، سابقه خانوادگی، بیماریهای عفونی و… اشاره داشته باشیم. برای تشخیص و درمان بیماری نیز باید به یک متخصص نورولوژی مراجعه کنید. برای اینکه از خطرات این بیماری جلوگیری کنید، باید حتماً مراحل درمانی را پشت سر بگذارید. دکتر ریاضی میتواند در این زمینه به کمک شما بیاید.
بیشتر بخوانید: درمان بیماری صرع چند سال طول میکشد
ارسال دیدگاه